ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ

Στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού βρέθηκε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αλλά και αρκετά μέλη της παροικίας μας, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 όπου και κατέθεσαν στεφάνη στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ένα ακόμα έγκλημα των Τούρκων που προσπαθούν οι δολοφόνοι του να το περάσουν ως ένα ατύχημα. Αλλά οι δοκιμασμένοι λαοί του κόσμου, δεν ξεχνούν. Και πως θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και να μην σταθούμε στο πλευρό των αδερφών και φίλων Ποντίων, όταν και εμείς οι Αρμένιοι πέσαμε θύματα των μίσους των Τούρκων, όταν το 1915 καταγράφηκε η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για την μαύρη αυτή μέρα για τους Πόντιους όλου του πλανήτη. Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας ήταν παρόντες και κατέθεσαν στεφάνια.

Μεταξύ αυτών, φυσικά και τα μέλη της παροικίας μας, με τους Ζιράιρ Βακιρτιζιάν, Αντώνη Μπεναρδή, Σάντι Αβεδισιάν, Βενιαμίν Καζαντζιάν, Αβεδουί Αβεδισιάν και Ρουπέν Καζαντζιάν να εκπροσωπούν το εκκλησιαστικό συμβούλιο, συνοδευόμενους από τους Γκεβόργκ Παλαντιάν, Σαμβέλ Κρικοριάν αλλά και άλλους.
Το στεφάνη κατέθεσε το γηραιότερο μέλος των εκπροσώπων μας Ζιράιρ Βακιρτιζιάν.